Towards Italy

Viimeisenä reissumme määränpäänä meillä oli Italia ja Genova. Lähdimme aamulla junamatkalle Nizzasta kohti Vermigliota, jossa meillä oli junanvaihto. Astuessamme matkalaukkujemme kanssa junaan huomasimme, että junamme oli aivan täynnä. Saimme kuitenkin ahtauduttua kyytiin mukaan väkimäärästä huolimatta. Hetken, kun olimme tehneet matkaa vieressämme ollut aasialaisnainen meni täysin paniikkiin junassa – häneltä oli varastettu junaan astuessa passi ja muuta tavaraa laukusta. Naisella oli paniikista huolimatta kuitenkin sellainen olo, että varas on edelleen lähistöllä, joten hän rupesi anelemaan junassa, jotta saisi passinsa takaisin. Hetken kuluttua kaikkien ihmetykseksi joku heittikin passin väkijoukon jalkoihin – kukaan meistä ei kuitenkaan tiennyt kuka meistä varas oikein oli. Loppumatka menikin sitten lompakkoa puristaen.

10399979_10203286019203564_3254974493904146216_n

Vermiglioon päästyämme jouduimme tulostamaan uudet liput juna-asemalta, koska aiempi junamme oli myöhästynyt sen verran, että myöhästyimme kokonaan meidän jatkoyhteydestä. Seuraava juna lähti tunnin päästä, mutta hitaasti vetävän asiakaspalvelujonon myötä tunti oli erittäin lyhyt aika. Ehdimme kuitenkin pienten leimaussekoilujen siivittämänä junaan ja matkamme jatkui taas kohti Genovaa. Genovassa meitä odotti aivan Brignolen rautatieaseman vieressä hotellimme Stars Hotel President. Hotellin respassa palvelu oli loistavaa ja meitä palvellut hieman iäkkäämpi mies ilahdutti meitä tarinallaan suomalaisesta ystävästä – Markku Alenista. Jätimme matkalaukut hotellille ja suuntasimme syömään.

Päästessä Italiaan (lue: Italialaiseen ruokapöytään) tuntui taas, että olisi lomalla siellä missä pitikin – ruoka ja viinit oli taivaallista, maisemat upeita ja hinnat halpoja 🙂 Lämmön ja loistavan ruokakulttuurin takia Italia onkin kyllä ehdottomasti jaetulla ykköspaikalla Islannin kanssa, kun puhutaan suosikkimatkakohteista.

 

IMG_6568

Ehkäpä paras Italialainen ravintola koskaan (Lähellä Brignolen asemaa). Mahtavaa pizzaa ja hyvälle ravintolaviinille hintaa jäi vain 4 euroa – ei paha!

IMG_6570

IMG_6583_pieni IMG_6588

Piazza de Ferrarin ympäristöä

IMG_6626San Lorenzon katedraali

Koska Italiassa tuli ruokakulttuurin mukaisesti nautittua paljon lasagnea, pizzaa ja viinejä,  täytyi välillä käydä myös lenkkeilemässä. Genovan rantaa pitkin kulki loistava rantabulevardi, jota pitkin oli mahtava juosta. Bulevardin toisessa päässä oli upea Boccadasse (vanha kalastajakylä), jossa pystyi hyvin levähtämään juomatauolle 🙂

IMG_6683_pieniBoccadasse

Yhtenä päivänä jatkoimme Genovasta junalla Santa Margheritaan, josta pääsi kävelemään maisemareittiä kohti Italian Rivieran helmeä eli Portofinoa. Maisemareitti oli noin 5km pitkä, joten sen pystyi helposti kävelemään. Takaisin Santa Margheritaan Portofinosta pääsi myös lautalla tai bussilla, jos kävely ei innostanut. Portofinosta tehtiin myös lauttamatkoja suoraan Genovaan.

Portofinoon kannattaa ehdottomasti tutustua matkatessa Genovaan tai muihin lähikaupunkeihin, koska se on yksi välimeren upeimpia kaupunkeja. Portofinon pystyy myös ottamaan päiväretkellä helposti haltuun, koska pinta-ala on vain 2 km².

IMG_6790

Maisemareitti kohti Portofinoa

IMG_6819 IMG_6844

Paraggin upea ranta IMG_6878_pieni IMG_6917 IMG_6904

Portofinon satama

IMG_6884 IMG_6929

Yhteenvetona reissusta voi todeta sen verran, että matka oli kyllä todella hieno! Eikä mikään reissu ole hyvä ilman kunnon matkaseuraa, joten iso kiitos Sannalle! Riviera on kyllä sen verran upea paikka, että sinne on vielä pakko joskus palata – etenkin Italian puolelle 🙂

Onko teillä minkälaisia reissukokemuksia Ranskan tai Italian Rivieralta? Jäikö jotain huippupaikkoja bongaamatta? 🙂

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *