Trip to France and Italy

Lähdimme heinäkuisena aamuna matkalle kohti Ranskaa – tarkalleen ottaen kohti Nizzaa. Lensimme lennon KLM:llä Amsterdamin kautta. Matka sujui hyvin ja saimme lennolla maukkaat kerrosleivät gouda-juustolla (Leivät oli erittäin hyvää promoa Hollannille, Finnairin ja Suomen pitäisi ottaa ehdottomasti mallia). Amsterdamiin päästyä meillä oli viiden tunnin odotus ennen jatkolentoa. Olisi voinut luulla, että odotus olisi käynyt tylsäksi, mutta toisin kävi! Kentällä oli hyviä ruokapaikkoja ja vielä parempia kahviloita, joissa oli myynnissä paikallisia suklaaherkkuja. Viiden tunnin odottelun lomassa ehti käymään hyvin lentokentän kaupatkin läpi, joista matkaan tarttui Nizzan helteisiin sopivat Hilfigerin shortsit 🙂WP_20140701_14_50_18_ProWP_20140701_19_30_31_ProWP_20140701_19_34_50_Pro

Nizzaan päästyämme suuntasimme hotellille lepäilemään ja keräilemään voimia seuraavaan päivään. Hotellilla kaikki ei mennyt kuitenkaan aivan nappiin, kun meille annettiin aluksi toisen hotellivieraan huone. Onneksi kyseinen hotellivieras ei ollut huoneeseen astuessamme paikalla. Annettuamme palautetta asiasta saimme kyllä respasta oikean huoneen avaimen, mutta saimme kuulla, että joutuisimme aamulla vaihtamaan huoneemme toiseen. Oikeeseen huoneeseen asettuessamme huomasin vielä, että olin onnistunut unohtamaan väärään huoneeseen lompakkoni ja passini sählätessä. Ei muuta kuin respan kautta taas… ja sitten vihdoin nukkumaan. Aamulla suuntasimme sitten levänneenä aamupalalle ja respaan juttusille huoneen vaihtamisesta. Huoneenvaihdosta ei respassa kuitenkaan tiedetty mitään ja homma meni vain yövuorossa olleen sekoilujen piikkiin (taisi kuitenkin olla kaiken sähläyksen jälkeen viimeinen kertamme Best Westernissä).

Näiden pienten sekoilujen jälkeen päätimme kuitenkin lähteä tutkailemaan kaupungin nähtävyyksiä ja jättää aiemmat kommellukset taakse 🙂 Alla hieman Nizzan rannikkoa ja muita maisemia.

IMG_6375

Nizzan rannikko

IMG_6401

Salaatti paikalliseen tapaan IMG_6405

Port Lympia

IMG_6413IMG_6422

Hotel Riviera

Vietimme Nizzassa yhteensä pari päivää meidän Ranskan ja Italian yhteislomasta. Päivisin kiersimme alueen nähtävyyksiä ja kauppoja (hieno reitti oli esim. Hotel Suissen edestä rappusia pitkin nouseva tie Israelilaisen hautausmaan luo). Iltaisin matkamme jatkui Nizzassa aina Rue Rosetille, joka oli täynnä mahtavia ruokapaikkoja. Yksi suositeltava paikka siellä oli Chez Juliette, jossa oli erittäin maistuvaa ranskalaista ruokaa ja joka tuntui olevan melkeinpä aina täynnä. Rue Rosetilla syödessä matkailija pystyy samalla myös nauttimaan esityksistä, joita esitetään ravintoloiden edessä. Meidän viettäessä aikaa Nizzassa kadulla pyöri ainakin capoeira- ja musiikkiesityksiä (esitykset toimivat hyvin pari päivää, mutta ehkä kolmas näkeminen olisi voinut olla liikaa). Yleisenä vinkkinä matkilijalle kuitenkin, että kyseisellä alueella ja yleisestikkin Nizzassa ruokailessa kannattaa katsoa tarkkaan vaihtorahat, sillä ainakin meidän kohdalla tapahtui useamman kerran reilujakin pyöristyksiä, joista täytyi aina erikseen huomauttaa.

 

IMG_6557

Chez Juliette

IMG_6553_pieni

Parvekkeelta salaa musiikkiesityksiä tiiraillut paikallinen mummo

IMG_6552IMG_6560

Seuraavassa osassa matkamme jatkuu Nizzasta Monacoon. Minkälaisia fiiliksiä Nizza on jättänyt muihin lukijoihin?

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *