Reykjavik and returning to home

Tässä tulee nyt vihdoin viimeinen postaus toukokuun lopussa tehdystä Islannin seikkailuista. Reissut Ranskassa ja Italiassa hieman pitkittivät kirjoitushommia, mutta parempi julkaista kirjoitus myöhään kun ei ollenkaan? Vai 🙂

Viime kerralla jäätiin siis Islannin Golden Circlen tunnelmiin. Golden Circlen yhtenä nähtävyytenä on myös vähemmän puhuttu Faxi vesiputous. Vesiputous sijaitsee Tungufljótin joen varrella ja toimii kiertueella hyvänä lämmittelijänä ennen Gulfossia. Lämmittelijän roolista huolimatta Faxi on putouksena kuitenkin sen verran mahtava, että sitä ei kannata missään nimessä jättää väliin.

IMG_1522Faxi vesiputousIMG_1843  Maisemia Gulfossin putouksen ympäristöstä

Selvittyämme kahdesta tiukasta retkipäivästä lähdimme toiseksi viimeisenä päivänä tutustumaan tarkemmin Reykjavikiin. Kiersimme keskustan nähtävyyksiä sekä kauppoja ympäri ja eksyimme myös lunnien bongausristeilylle. Keskusta oli kokonsa puolesta helppo ottaa nopeasti haltuun. Koostaan huolimatta Reykjavikin keskustalla on kuitenkin paikkansa Islannin muiden nähtävyyksien lomassa, sillä sen ympäristö tuo täysin uuden puolen koko maasta. Kaupungilla liikkuessa törmää pakostakin kaupunkilaisten autojen valtaisaan määrään sekä myös hieman yllätyksenä tulleisiin grafiitteihin ja niiden paljouteen.

Illan lopuksi oli aika palata taas hotellille lepäämään. Törmättyämme päivän aikana keskustassa grafiitteihin, ränsistyneeseen hotelliin, hieman hämärään ravintolaan sekä muutamaan outoon kulkijaan – mieleen jää kuitenkin ajatus, että onko talouslama jättänyt sittenkin jäljen Islantiin? Toisaalta ajatellen samat asiat löytää varmasti Kalliostakin 🙂

Alla kuvia keskustasta ja sen ympäristöstä.

IMG_1911Islantilainen Kebab-Pizzeria James BöndIMG_1928Reykjavikin keskusta. Taustalla erottuu myös Hallgrímskirkjan IMG_1896Jón Gunnar Árnasonin taideteos unelmaveneestä (Sólfar)

IMG_1942

Reykjavikin satama

IMG_1991

Lunneja Akureyn saaren edustalla

IMG_2117Legendaarinen hampurilaispaikka satamassaWP_20140529_16_51_31_Pro

Mielenkiintoinen ravintolalasku

IMG_2134  Keskustassa oleva ränsistynyt hotelli

Viimeisenä päivänä kotiinlähdön lähestyessä iski jälleen pieni haikeus. Joko reissu on loppu? Pitääkö palata taas Suomeen? Ja kyllähän kotiin oli jälleen palattava. Reissu tartutti kuitenkin paikallisia lainaten “viruksen”, joka pakottaa kulkijan palaamaan Islantiin uudelleen. Seuraavan reissun täytyy olla ehdottomasti vain pidempi, jotta saarta ehtisi kiertämään paremmin.  Pienessä matkakuumeessa lohduttaa kuitenkin se, että kavereiden reissusuunnitelmia kuunnellessa en taida olla ainut viruksen kantaja  🙂

Löytyykö lukijoista muita viruksen kantajia? Mitkä teidän suosikkipaikat ovat?

IMG_2165

Kotimatkalla Icelandairilla

IMG_2189  IMG_2208

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *