Sightseeing around Iceland

Vihdoin ja viimein ehtii taas jatkamaan Islannin reissun matkatarinoita täällä blogissa. On pitänyt hieman kiirettä ystäväpariskunnan hääkuvien ja Drawn Awake-nimisen bändin promokuvien kanssa. Mutta siis itse asiaan eli viimeksi jäätiin reissutarinoissa Islannin etelärannikkoille.

Yhtenä parhaana muistona Islannin reissulta on jäänyt kyllä IG Tourssin kanssa tekemämme matka Jökulsarlonin jäätikkölaguunille, jossa maisemat olivat kerrassaan upeat! Kyseinen paikka on noin 5-6 tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista, mutta pitkästä matkasta huolimatta voin kyllä vakuuttaa, että reissu on kaiken sen istumisen arvoinen (eikä ne maisemat huonoja ole matkallakaan). Perille, kun saavutte niin kannattaa kuitenkin varautua siihen, että laguuniajelulle voi helposti joutua odottamaan paikan päällä vielä tunninkin. Odottelua helpottaa kuitenkin se, että vieressä on mukava kahvila (islantilaiset osaavat keittää todella hyvää kahvia) ja lisäksi myös se, että jos palaatte odottelun ajaksi muutaman kilometrin Reykjavikistä tulemaanne tietä takaisin, niin löydätte turisteilta hieman rauhallisemman maisemapaikan jäätikölle päin. Siellä menee valokuvatessa helposti useampikin tunti. Alla muutama valokuva sieltä.IMG_1111IMG_1063Upeat maisemat Breiðamerkurjökulille  (muutama kilometri Reykjavikin päin Jökulsarlonilta)

IMG_1164

Jökulsarlonin jäävuoret

Jökulsarlonin jälkeen lähdimme suuntaamaan takaisin kohti Reykjavikia. Ennen Reykjavikia pysähdyimme kuitenkin Vikin kylään ja Seljafossin putouksille (näistä löydät kuvia ekasta Islanti-tarinasta). Seljafossin luota löysin putouksen lisäksi alla olevan islantilaisen maalaismaiseman.

IMG_1495Islantilaista maalaismaisemaa Seljafossin luona

Seljafossilta kotiuduttuamme palasimme kotiin lepäämään ennen seuraavan päivän Golden Circle-retkeä. Golden Circlen osalta en tiennyt tarkalleen mitä odottaa, koska pelkäsin hieman, että retki olisi valokuvaajalle vain painajaismainen turistirysä, joka liikkuu paikasta a pisteeseen b. Olin kuitenkin väärässä ja yllätyin todella positiivisesti retkestä (disclaimer: olihan siellä siis turisteja, mutta ei se kuvaamista haitannut). Alla muutama kuva Golden Circle-retkeltä.

IMG_1594Geysir

IMG_1631

Golden Circlelle oli lähtenyt myös muita turisteja ihastelemaan maisemia. Kuvassa Laugarfjall Mountain.

IMG_1673Geysirien vieressä oli ravintola, josta sai ehkä parasta ikinä syömääni kalakeittoaIMG_1744Gullfossin mahtava vesiputous

IMG_1781

Vuoristomaisemia Gullfossin vierestä

Islanti oli kuvauskohteena sellainen paratiisi, että pakko julkaista vielä kolmas osa matkatarinoita teille luettavaksi 🙂 Sen jälkeen lupaan siirtyä lämpimämpiin Ranskan ja Italian rivieran tunnelmiin!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *